top of page
Velkommen til SorumRevy.no.
Her er det samlet gamle lydfiler, bilder og program fra revyer på Sørumsand og Blaker, mest fra 1950- og 1960-årene, men også en del nyere.
 
I over 40 år holdt faren min, Kjell Mobæk, på med revyer i Sørum. Han var Oslo-gutt, men flyttet til Sørum i 1947, og kom ganske raskt med i Sørumsand idrettsforening. Der hadde de dramatisk gruppe, som laget revyer med både morsomme og skarpe tekster, ofte med spark til øvrigheta. Tor Erling Hansen skrev de fleste tekstene til Sørumsand-revyene, som ble spilt for stappfulle hus på Festiviteten.
Revyene i Blaker ble spilt på Blaker Samfunnshus, Bruvollen. Sørumsand-revyene ble også spilt andre steder i distriktet, bl.a. i Feiring.

Revyene er opprinnelig tatt opp på en Tandberg spolebåndopptaker, og jeg har senere digitalisert dem så godt som mulig. Hvis noen har opptak av andre revyer fra Sørum, kan jeg gjerne legge det ut her. Flere bilder og program er også interessante. Det er ikke alle revynumrene jeg vet hvem det er som fremfører. Kanskje noen kjenner igjen stemmene. Ta gjerne kontakt med meg.
 
Hilsen Odd Mobæk 😊
Kjell Mobæk (1916-1992)
00:00 / 00:35
00:00 / 00:42
Tandberg.jpg

Tandberg båndopptaker type 2

bottom of page