top of page

Gamle Malena.

Av Kjell Mobæk – hans glansnummer.
 

- Du blir visst aldri’n gift du Malena, så a mor tel meg, men så var de’ at je traff ta’n Hjalmar. Du kan tru det var et stilig par ’n Hjalmar og je, der vi spasserde oppetter gater og neretter gater. Alle så såg dom på’n Hjalmar og je.

 

En gong kom’n Hjalmar på besøk hime. Je plasserde’n i plysjen, åsså slog je ærma kring hærsjen på ’n. Men med det samma så kom a mor. - ”He, je berre retter på slipset åt’n Hjalmar je”, sa je. Så vart det itte meire da da, men så vart det sea…

 

En gong som vi gikk å spasserde sånn oppetter gater og neretter gater, så sa’n Hjalmar det atte: -”Det blir visst itt’no å gifte seg på dettane, Malena”, sa’n, ”ta åsså gå sånn oppetter gater og neretter gater. Je reser tel Ammerka je”, sa’n.

 

Åsså kom den da’n da’n drog, og ei stønn etterpå så kom det fyste brevet. Øvst på den eine si’a så sto det at : ”Tel min egen lille Malena”, sto det, og nederst på samre si’a sto det at ”Din i liv og død. Hjalmar”, sto det. Var itte detta et pent brev?

 

Men ei stønn etterpå så kom det siste brevet, der’n skreiv at’n hadde frøsi ihjæl på Ammerkakysten. Je visste mæst itte hå je sku’ gjøra, men så tok je brevet og gikk ne’på brygga å spørde noen ta dessa sjøfolka om dom visste no’ ta’n Hjalmar.

 

Fyst så lo dom, men sea så sa dom det at det kan nok hende at’n Hjalmar hadde frøsi ihjæl, for det var kallt på Ammerkakysten, sa dom, ja det kommer heile båtladninger med ihjælfrøsne følk hår eineste dag ta Ammerkakysten, sa dom.

 

Så nå trur je mæst det går som a mor sa, je – at ”Du blir visst aldri’n gift du Malena”, sa a mor tel meg hu.

Gamle Malena, framført av Øivind Schea i 2017.

Lydspor

Gamle MalenaØivind Schea
00:00
bottom of page